<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
24.08.2023 399

Україна та дві країни-члени НАТО налагодили виробництво 120-мм мін

Українська компанія та дві країни НАТО налагодили спільне виробництво мінометних мін калібру 120 мм.

_snaryadi_vigotovlennya_snaryadiv_boepripasiv__facebook_com_ukroboronprom_2_1300x820_1_650x410_24.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook "Української Бронетехніки".

Відомо, що Сили оборони вже почали одержувати тисячі нових мінометних мін, виготовлених завдяки даній угоді.

"120 мм міномет на сьогодні є одним із найпоширеніших видів артилерійської зброї української армії. 120 мм міни ефективно вражають ворожу живу силу та техніку, знищують укриття, вогневі позиції", - сказано у повідомленні.

Варто зауважити, що міни виробляються за сучасними технологіями та повністю відповідають стандартам НАТО.

Боєприпаси для України

Нагадаємо, наприкінці зими стало відомо, що українські війська зіштовхнулися з проблемою нестачі артилерійських снарядів. Тому на початку травня Рада ЄС схвалила рішення про допомогу для України у розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет. Планується передати Україні мільйон снарядів.

Крім цього, на початку червня Європарламент підтримав документ про збільшення європейського виробництва боєприпасів і ракет. У липні європейський план з розширення виробництва боєприпасів та ракет набув чинності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна та дві країни-члени НАТО налагодили виробництво 120-мм мін 5.00 5 2
Політика / Світ
24.08.2023 399
Еще материалы раздела «Світ»