<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Шольц зробив несподівану заяву про саміт миру в Швейцарії: чи чекати на кінець війни  Сили оборони стали більше знищувати окупантів та танків, - Міноборони  ЗСУ готуються знищити Кримський міст: Путін вже пішов на крайні заходи  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгу  До Ради внесли законопроєкт, який передбачає суттєве підвищення акцизів на пальне та алкогольвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.08.2023 676

Гарні новини: синоптики дали прогноз на осінь 2023

Цьогорічна осінь стрімко наближається і багато українців очікують її з острахом.

74_main_24.08.23

Кандидат географічних наук, старший науковий співробітник, зав.відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України Віра Балабух  в інтерв'ю «Главреду» розповіла, якою буде осінь 2023 в Україні. Пише zn.ua.

За її словами, спекотна погода в Україні протримається ще до кінця серпня, хоча температура повітря поступово знижуватиметься. Особливо це буде відчутно у нічні години.

Щодо прогнозу погоди на осінь, то за даними провідних світових прогностичних центрів, очікується, що осінь в Україні, ймовірно, буде теплою і сухою. Такі погодні умови будуть характерні особливо для першої половини осені.

«Середня за сезон температура повітря може бути на 1 градус Цельсія вищою порівняно з останніми десятиріччями. Це не означає, що такі аномально високі температури спостерігатимуться щодня, проте додатні аномалії температури переважатимуть, особливо на заході країни»,– пояснила вона.

Восени очікується і бабине літо, коли температура повітря різко підвищиться, а середній показник за добу буде перевищувати 15 градусів Цельсія.

«Поки що у нас триває класичне літо і сказати настільки завчасно, коли почнеться і скільки триватиме бабине літо, неможливо»,— підсумувала експертка.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гарні новини: синоптики дали прогноз на осінь 2023 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.08.2023 676
Еще материалы раздела «Суспільство»