<
НОВИНИ ДНЯ: Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.08.2023 676

Гарні новини: синоптики дали прогноз на осінь 2023

Цьогорічна осінь стрімко наближається і багато українців очікують її з острахом.

74_main_24.08.23

Кандидат географічних наук, старший науковий співробітник, зав.відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України Віра Балабух  в інтерв'ю «Главреду» розповіла, якою буде осінь 2023 в Україні. Пише zn.ua.

За її словами, спекотна погода в Україні протримається ще до кінця серпня, хоча температура повітря поступово знижуватиметься. Особливо це буде відчутно у нічні години.

Щодо прогнозу погоди на осінь, то за даними провідних світових прогностичних центрів, очікується, що осінь в Україні, ймовірно, буде теплою і сухою. Такі погодні умови будуть характерні особливо для першої половини осені.

«Середня за сезон температура повітря може бути на 1 градус Цельсія вищою порівняно з останніми десятиріччями. Це не означає, що такі аномально високі температури спостерігатимуться щодня, проте додатні аномалії температури переважатимуть, особливо на заході країни»,– пояснила вона.

Восени очікується і бабине літо, коли температура повітря різко підвищиться, а середній показник за добу буде перевищувати 15 градусів Цельсія.

«Поки що у нас триває класичне літо і сказати настільки завчасно, коли почнеться і скільки триватиме бабине літо, неможливо»,— підсумувала експертка.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гарні новини: синоптики дали прогноз на осінь 2023 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.08.2023 676
Еще материалы раздела «Суспільство»