<
НОВИНИ ДНЯ: Коли закінчиться війна в Україні: Зеленський зробив нову заяву  Неймовірна спека. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Зодіакальний гороскоп на липень 2024 року для всіх 12 знаків  Міноборони про темпи мобілізації: динаміка позитивна, краще ніж в березні та лютому  Чого ворог боїться найбільше: комбат дав неочікувану відповідь  Коли спека в Україні ослабне: синоптикиня назвала точну дату  Київ увійшов до топ-10 найгірших міст для життя — рейтинг The Economistвсі новини дня
Політика
Україна
25.08.2023 421

Очільник МВС зробив заяву про розмінування території України

За 10 років маємо розмінувати 80% територій України.

a1bdfe1c1b45155eb08eccae398c1ac4_25.08.23

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що за наявності технічного оснащення та персоналу за десять років можливо розмінувати 80% територій України.

Про це очільник МВС розповів в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

За його словами, наразі важко спрогнозувати терміни, у які Україні вдасться розмінувати власні території. Адже триває повномасштабна війна і навіть вже розміновані території РФ продовжує обстрілювати.

Клименко наголошує, що замінування територій Київської, Чернігівської, Сумської областей не можна порівняти із ситуацією на Херсонщині. Своєю чергою, Херсонську область не можна порівняти із замінуванням Запорізької, Донецької й частини Харківської областей - там, де зараз стоїть ворог.

"Що стосується контрольованої на сьогодні частини нашої держави, то абсолютно природно, що ми встигнемо провести це розмінування відносно досить швидко. Умова – велика кількість наших саперів і Збройних сил, піротехніків ДСНС, вибухотехніків Національно поліції. Ми постійно набираємо в ці підрозділи людей, отримуємо спеціальну техніку для розмінування від наших міжнародних партнерів і продовжуємо  розміновувати”, – пояснив Ігор Клименко.

Міжнародні партнери активно допомагають Україні у цьому питанні, передаючи машини механізованого розмінування. Втім, обсяги замінованих територій потребують набагато більше такої техніки.

Як повідомлялося раніше, видання The New York Times писало, що контрнаступ ЗСУ загальмувало масове замінування територій, яке здійснили росіяни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Очільник МВС зробив заяву про розмінування території України 5.00 5 2
Політика / Україна
25.08.2023 421
Еще материалы раздела «Україна»