<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.08.2023 456

Можна діабетикам: топ-10 фруктів із низьким вмістом цукру

У фруктах міститься велика кількість клітковини, мінералів і вітамінів, однак є багато цукру і фруктози. Тому їх варто з обережністю їсти людям, які слідкують за кількістю спожитого цукру. Щоб не відмовляти собі в задоволенні, запам'ятайте топ-10 фруктів із низьким вмістом фруктози.

52272f584bf2ef217c64d4689d4d10cc_26.08.23

У виданні T-Online вирішили перерахувати десять фруктів, в яких майже немає цукру. Їх можуть сміливо додавати до свого щоденного раціону люди з діабетом, а також усі ті, хто намагається зменшити споживання цукру для збереження здоров'я. Пише ТСН. 

Отже, ось топ-10 фруктів, які можна без хвилювань їсти й не боятися збільшити кількість цукру в крові.

1 місце: авокадо (1,4 г цукру на 100 г). Насправді авокадо — це ягода, тому, з ботанічної точки зору, його можна зарахувати до фруктів. Цукор авокадо отримує лише від глюкози, а не фруктози, тому його можна назвати продуктом із низьким вмістом цукру.

2 місце: малина (4,8 г цукру). Як і більшість інших ягід, малина містить мало фруктози. Вона також є низькокалорійною, чим дуже подобається тим, хто дотримується дієти. А завдяки великій кількості клітковини малина допомагає покращити роботу кишківника.

3 місце: полуниця (5,5 г цукру). Крім низького вмісту цукру, полуниця ще й багата на вітамін С. Було виявлено, що в ній більше цієї корисної речовини, ніж у цитрусових. Тому вона має бути в раціоні, якщо ви хочете бути здоровими.

4 місце: абрикос (7,7 г цукру). Це не лише смачні, але й надзвичайно корисні фрукти, які варто додати до свого раціону тим людям, які хочуть вживати менше цукру.

5 місце: слива (7,8 г цукру). Ще один надзвичайно корисний фрукт, який також містить велику кількість вітаміну С.

6 місце: апельсин (8,3 г цукру). Ці цитрусові також можна зарахувати до фруктів зі низьким вмістом фруктози. Але в них багато мінерального калію, фолієвої кислоти та вітаміну С.

7 місце: кавун (8,3 г цукру). Кавуни — популярні ласощі, особливо наприкінці літа. Вони містять багато води, а ще вітамін С та вітамін В5, а ось цукру в них майже нема.

8 місце: ківі (9,1 г цукру). Цей фрукт можна назвати справжньою "бомбою" вітаміну С — в одному лише плоді міститься майже третина денної норми. А ще в ньому зовсім мало фруктози.

9 місце: груша (10,2 г цукру). А ще груші легко засвоюються і в порівнянні з іншими фруктами містять невелику кількість фруктози.

10 місце: яблуко (10,3 г цукру). Також яблуко містить 14% добової норми вітаміну С, 6% добової норми калію та 5% добової норми вітаміну К. Тому дуже важливо додати їх до свого раціону.

Оценка материала:

5.00 / 2
Можна діабетикам: топ-10 фруктів із низьким вмістом цукру 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.08.2023 456
Еще материалы раздела «Суспільство»