<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
24.08.2023 410

Все, що потрібно знати про "гарантії безпеки" від Лукашенка: Тихановська про загибель Пригожина

Тихановська закликала не довіряти "гарантіям безпеки" Лукашенка та будь-яким угодам із ним

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська нагадала, що "гарантії безпеки" Євгенові Пригожину після заколоту обіцяв саме Олександр Лукашенко. Пише ТСН. 

Про це вона написала у Тwitter.

Тихановська припустила, що загибель Пригожина може покласти край присутності "Вагнера" в Білорусі, зменшивши загрозу її сусідів.

"За злочинцем Пригожиним у Білорусі не будуть сумувати. Він був убивцею, і його слід пам'ятати таким. Ніхто не повинен довіряти "гарантіям безпеки" Лукашенка та будь-яким угодам із ним", – зазначила Світлана Тихановська.

Нагадаємо, що у Тверській області розбився літак, який належав Пригожину.

"Росавіація" повідомила, що ватажок "Вагнера" рахувався серед пасажирів. Згодом у тій же "Росавіації" опублікували список загиблих пасажирів, серед яких був і Пригожин, і його "права рука" Дмитро "Вагнер" Уткін, якого називають засновником цієї ПВК.

Наближені до "Вагнера" телеграм-канали стверджують, що літак з Пригожиним збила російська ППО. Ймовірна, система С-300.

Зауважимо, що після спроби заколоту рівно два місяці тому гарантії безпеки Пригожину та "Вагнеру" давав особисто самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який вів переговори з ватажком "вагнерівців".

Оценка материала:

5.00 / 2
Все, що потрібно знати про "гарантії безпеки" від Лукашенка: Тихановська про загибель Пригожина 5.00 5 2
Політика / Світ
24.08.2023 410
Еще материалы раздела «Світ»