<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення Українивсі новини дня
Політика
Світ
24.08.2023 344

Путін "майже напевно" наказав убити Пригожина – ISW

Наказ президента РФ Володимира Путіна російському Міноборони збити літак ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина є помстою за приниження, яке завдала Путіну та російському Міноборони спроба збройного заколоту «вагнерівців» 24 червня.

Про це повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW).

«Наказ Путіна російському Міноборони збити літак Пригожина є, ймовірно, публічною спробою відновити своє домінування та помстою за приниження, яке завдала Путіну та російському Міноборони спроба збройного заколоту групи «Вагнера» 24 червня», - заявили в ISW.

Зазначається, що Путін відвідав публічний телевізійний концерт на честь 80-ї річниці Курської битви приблизно в той час, коли російська ППО збила літак Пригожина.

«Присутність Путіна на телевізійному концерті повторила спогад радянського державного телебачення, яке показувало «Лебедине озеро» в серпні 1991 року, коли Радянський Союз розпався», - додали експерти.

Російські джерела відзначають, що минуло рівно два місяці з початку спроби збройного заколоту ПВК «Вагнер», під час якого «вагнерівці» збили кілька російських вертольотів і вбили щонайменше 13 російських військовослужбовців.

«Рішення використати російську протиповітряну оборону як метод вбивства Пригожина дозволило російському Міноборони безпосередньо помститися за той день, який став одним із найбільш смертоносних днів для російської авіації з початку повномасштабного вторгнення. Путін зазнав значного приниження за те, що не зміг зупинити повстання ПВК «Вагнера», покладався на Лукашенка, щоб зупинити марш Пригожина, і не покарав військовослужбовців «Вагнера», відповідальних за збиття російського літака 24 червня», - підсумували в ISW.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін "майже напевно" наказав убити Пригожина – ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
24.08.2023 344
Еще материалы раздела «Світ»