<
НОВИНИ ДНЯ: IKEA повертається в Україну: що відомо  Коли закінчиться війна в Україні: Зеленський зробив нову заяву  Неймовірна спека. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Зодіакальний гороскоп на липень 2024 року для всіх 12 знаків  Міноборони про темпи мобілізації: динаміка позитивна, краще ніж в березні та лютому  Чого ворог боїться найбільше: комбат дав неочікувану відповідь  Коли спека в Україні ослабне: синоптикиня назвала точну датувсі новини дня
Політика
Україна
24.08.2023 344

Україна має моральне право атакувати територію РФ – сенатор США

Сенатор Сполучених Штатів Річард Блюменталь побував у Києві в укритті і заявив, що українці мають повне моральне право атакувати російську територію.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Блюменталя в Києві.

На думку американського сенатора, українці мають "абсолютно повне моральне право робити те, що вони роблять".

"Українці атакують Росію на її території українською зброєю. Як ми можемо питати українців про використання своєї зброї, сидячи в бункері?" – поставив риторичне запитання Блюменталь.

Він додав, що після перебування в Бучі, де росіяни масово вбивали людей, він "не може пробачити це військовим РФ".

Сенатор від Демократичної партії також заявив, що адміністрація Байдена "готова надати більше" систем протиповітряної оборони, але, за його словами, проблемою є необхідність виготовити цю зброю.

"Потрібно стимулювати постачальників скоріше виконувати виробничі замовлення", – резюмував Блюменталь.

Крім того, він підкреслив необхідність прискорити навчання українських пілотів на винищувачах F-16, адже, на думку сенатора, ці винищувачі змінять правила гри на полі бою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна має моральне право атакувати територію РФ – сенатор США 5.00 5 1
Політика / Україна
24.08.2023 344
Еще материалы раздела «Україна»