<
НОВИНИ ДНЯ: У Сербії захистили право продавати боєприпаси Заходу, які могли бути передані Україні  Спека до +31° і дощі з грозами: прогноз погоди на 28 червня  В Росії могли створити ще одну армію для війни в Україні: деталі від ISW  Чи знизять в Україні мобілізаційний вік до 21 року: у Зеленського відповіли  Мобілізація по-новому: хто має оновити дані про авто в ТЦК і кому загрожує штраф до 60 тисяч  Спека та дощі в двох регіонах. Синоптики дали прогноз на 28 червня  Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"всі новини дня
24.08.2023 356

Україна третій день поспіль просить про аварійну допомогу енергосистемі

Україні третій день поспіль довелося застосовувати аварійну допомогу.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

У середу, 23 серпня, вечірній максимум споживання електроенергії був лише на 3% нижчий за літній рекорд, навіть попри зменшення температури на 4 градуси.

"Для покриття попиту компанія застосовувала з 18:00 до 22:00 аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг склав 1800 Мвт-год", – йдеться у повідомленні.

Аварійна допомога не є комерційним імпортом, це останній і найдорожчий захід екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів, уточнили енергетики.

Основна причина її застосування – дефіцит електроенергії в енергосистемі через великий обсяг пошкоджень на теплових та гідроелектростанціях.

Сьогодні імпорту електроенергії майже немає. Максимальна потужність поставок зі Словаччини в вечірні години становить 30 МВт. Експорт відсутній.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна третій день поспіль просить про аварійну допомогу енергосистемі 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
24.08.2023 356
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»