<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
25.08.2023 453

До переліку міжнародних спонсорів війни доєдналися дві світові тютюнові компанії — НАЗК

Що відомо про російські філіали найбільших тютюнових компаній світу.

57c110f5037ff35ddc46c384af88f20e_25.08.23

Тютюнові компанії Philip Morris International та Japan Tobacco International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни через бізнес в Росії. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Philip Morris International та Japan Tobacco International продовжують вести бізнес в Росії та підтримувати економіку країни-агресорки сплатою значних податків до її бюджету.

Що відомо про російські філії та фабрики Philip Morris International

Зазначимо, що Philip Morris International — американська глобальна сигаретна і тютюнова компанія, яка продає свою продукцію в понад 180 країнах світу, найвідоміші марки: Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS (тютюнові стіки для електронної системи нагрівання тютюну IQOS).

У Росії Philip Morris International має наступні компанії:

  • фабрики АТ "Филип Моррис Ижора" в Ленінградській області та філією АТ "Филип Моррис Ижора",
  • "Филип Моррис Ижора Кубань" у Краснодарі,

ТОВ "Филип Моррис Сейлз енд Маркетинг" з філіями приблизно в 100 містах РФ.

Частка ринку торгових марок "Філіп Морріс Інтернешнл" в країні-агресорці становить 30,1% у 2019 році. Так, компанія є одним з найбільших платників податків до російського бюджету, за рахунок якого потім утримується й російська армія.

Інвестиції компанії в економіку РФ

Наразі сукупний обсяг інвестицій Philip Morris International в РФ перевищує 2 млрд. доларів США.

"Згідно з даними фінансової звітності російського підрозділу Philip Morris, виручка компанії у перший рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну зросла на 8% до 140,3 млрд руб., а чистий прибуток до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж у 2021 році. Відповідно, податку на прибуток до бюджету агресора було сплачено на суму понад 136 млн доларів", — йдеться у повідомленні НАЗК.

Оценка материала:

5.00 / 2
До переліку міжнародних спонсорів війни доєдналися дві світові тютюнові компанії — НАЗК 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
25.08.2023 453
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»