<
НОВИНИ ДНЯ: Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробицівсі новини дня
Політика
Світ
26.08.2023 399

Столтенберг вважає, що Швеція восени зможе стати членом НАТО

Швеція зможе стати повноправним членом Північноатлантичного альянсу вже цієї осені.

gettyimages_1322397613_27_650x410_26.08.23

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє РБК-Україна з посиланням на SVT.

"Швеція стане членом НАТО цієї осені. Я завжди дуже обережний із конкретними датами, але налаштований оптимістично", - сказав генсек.

Він уточнив, що на Вільнюському саміті НАТО була угода, що як тільки зберуться Національні збори Туреччини, вони зможуть ратифікувати заявку Швеції на вступ до Альянсу.

Зазначається, що влітку парламент Туреччини був закритий, і тому Швеції доводиться чекати, поки парламент знову відкриється. Це може статися не раніше 1 жовтня.

Вступ Швеції до НАТО

Варто зазначити, що останніми місяцями у Швеції відбулося кілька акцій, під час яких спалювали або іншим чином оскверняли священну мусульманську книгу Коран. Через це у Багдаді сотні протестувальників увірвалися в посольство Скандинавської країни та підпалили його.

Шведський уряд заявив, що вивчає можливості законодавчого обмеження проведення подібних демонстрацій.

Швеція подала заявку на вступ до НАТО ще у 2022 році, і з того часу її членство ратифікували всі союзники Альянсу, крім Угорщини та Туреччини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столтенберг вважає, що Швеція восени зможе стати членом НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
26.08.2023 399
Еще материалы раздела «Світ»