<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Світ
26.08.2023 1608

Путін, якого розшукує суд у Гаазі, відмовився їхати в Індію на саміт G20

Президент Росії Володимир Путін не планує особисто бути присутнім на саміті G20 в Індії 9-10 вересня

Про це заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ні, таких планів у президента немає", - сказав Пєсков журналістам. Відповідаючи на запитання, чи візьме Путін участь у саміті з відео-зв'язку, представник Кремля зазначив, що формат уточнюватиметься.

Пєсков заявив, що Путін не поїде до Індії нібито через те, що в нього занадто щільний графік, а "головний акцент зараз - спеціальна військова операція" (так на території РФ називають війну проти України, ред.).

Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордер на арешт Путіна за викрадення українських дітей на окупованих територіях. Це означає, що він ризикує бути заарештованим під час поїздки за кордон.

Цього тижня він був присутній на зустрічі лідерів групи економік БРІКС, що розвиваються, в Південній Африці з відеозв'язку, а не особисто.

Крім того, величезна кількість дезінформації була про те, що нібито Путін у серпні збирається до Туреччини. Однак потім президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що має намір сам відвідати Росію у вересні.

Арешт Путіна

У березні прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан видав ордер на арешт Володимира Путіна у справі вивезення українських дітей. Ордер Гааги дозволяє заарештувати Путіна за межами РФ та передати до суду. Після цього Путін не залишав територію РФ.

Україна з початку повномасштабного вторгнення РФ порушила близько 90 тисяч справ за фактом воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами. Воєнні злочини РФ розслідує Міжнародний кримінальний суд Гааги.

Оценка материала:

5.00 / 3
Путін, якого розшукує суд у Гаазі, відмовився їхати в Індію на саміт G20 5.00 5 3
Політика / Світ
26.08.2023 1608
Еще материалы раздела «Світ»