<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Європа
27.08.2023 795

Чоловік прем'єра Естонії після скандалу вирішив продати бізнес у Росії

Чоловік прем'єр-міністра Естонії Кайї Каллас Арво Галлік пообіцяв негайно продати свої акції в Stark Logistics, вийти зі складу правління компанії і розірвати контракт із фінансовим директором.

_kallas_kaja_kallas_gettyimages_1233088972_13_650x410_27.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.

Галлік заявив, що у світлі матеріалів, які з'явилися в пресі, він розуміє, що його діяльність, володіння акціями та робота в компанії Stark Logistics, яка надає транспортні послуги з Естонії в Росію для свого клієнта (і основного акціонера компанії - ред.) AS Metaprint, викликали питання, які, незалежно від відповідей, впливають на роботу його дружини.

"Тому сьогодні я домовився з іншими акціонерами Stark Logistics про те, що негайно продам всі свої акції назад Stark Logistics, вийду зі складу ради директорів компанії, піду з посади фінансового директора, відмовлюся від усіх ролей і обов'язків і передам їх іншим співробітникам", - заявив він.

Халлік зазначив, що ця компанія була значною мірою справою його життя протягом останніх 14 років, і що він завжди діяв законно як підприємець і фінансовий директор, роблячи все відповідно до своїх знань і цінностей.

Передісторія

Раніше ЗМІ заявляли, що Каллас надала фірмі Novaria Consult, що належить її чоловікові, позику в розмірі понад 350 тисяч євро. Цій компанії, зі свого боку, належить 24,8% підприємства Stark Logistics.

Пізніше стало відомо, що транспортна компанія Stark Logistics продовжувала співпрацювати з Росією і після повномасштабного вторгнення в Україну, тоді як прем'єр-міністр Каллас послідовно виступає за посилення санкцій проти Росії.

23 серпня Каллас сказала, що немає нічого аморального в тому, що компанія Stark Logistics продовжує перевезення вантажів до Росії.

Після цього президент Естонії Алар Каріс заявив, що Каллас має пояснити громадськості факт співпраці її чоловіка з Росією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чоловік прем'єра Естонії після скандалу вирішив продати бізнес у Росії 5.00 5 1
Політика / Європа
27.08.2023 795
Еще материалы раздела «Європа»