<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикинівсі новини дня
27.08.2023 378

Стосується TikTok, Instagram та Google. В ЄС почав діяти новий закон про дезінформацію

В Європейському союзу у п'ятницю, 25 серпня, набув чинності новий закон про цифрові послуги (Digital Service Act). Він спрямований на боротьбу з дезінформацією та нелегальним контентом в інтернеті.

1___8017_650x410_27.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deutsche Welle.

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон зазначив, що великі онлайн-платформи і пошукові системи мали достатньо часу, щоб адаптуватися до вимог.

Згідно з законом, соціальні мережі та інші великі платформи з аудиторією понад 45 млн користувачів повинні стежити за контентом. Крім того, компанії повинні платити збори наглядовим органам.

У разі порушення їм загрожує великий штраф. Його розмір становить до 6% від щорічного світового обороту. У разі повторного порушення ЄС може заборонити діяльність компаній на території країн-членів.

Зараз дія закону поширюється на 19 платформ, серед них AliExpress, Amazon Store, AppStore, Bing, Booking, Facebook (належить корпорації Meta), Instagram, Google Maps, Google Play, Google Search, Google Shopping, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, X (раніше Twitter), Wikipedia, YouTube та Zalando. Цей список може збільшитися.

Бан для TikTok

Цього року багато країн заговорили про заборону TikTok. Обмежити використання соцмережі планують у Британії, США, Австралії, Ірландії, Нідерландах та інших країнах.

Крім того, у деяких західних країнах хочуть ввести заборону на використання TikTok державними службовцями.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стосується TikTok, Instagram та Google. В ЄС почав діяти новий закон про дезінформацію 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
27.08.2023 378
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»