НОВИНИ ДНЯ: Від "Олів'є" до делікатесів. Скільки коштують продукти на новорічний стіл 2025  Мокрий сніг, дощ і туман: у п’ятницю буде близько 0°  Погода на Новий рік: синоптикиня розповіла чи очікувати українцям снігу та морозу  Укргідрометцентр дав прогноз на найхолодніший місяць року  Синоптики дали прогноз на 26 грудня в Україні. Де чекати дощі та сніг  В Укргідрометцентрі спрогнозували, де на Різдво буде до +10°C  На Різдво - подекуди дощ і невеликий мокрий снігвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.08.2023 653

Смажені кабачки у незвичному клярі: на смак, наче м'ясо

Вродило багато кабачків? Спробуйте приготувати смажені кабачки з сиром у клярі, які за смаком нагадуватимуть м'ясо.

Кабачок — популярний овоч в Україні. З нього можна готувати закуски, оладки, закусочні торти, млинці, консервовані салати тощо. Спробуйте цікаві смажені кабачки в незвичному клярі, щоб здивувати родину чи гостей цікавим смаком. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • кабачки 2 шт.;
  • яйця 3 шт.;
  • твердий сир 100 г;
  • панірувальні сухарі 100 г;
  • борошно 2 ст. л;
  • паприка за смаком;
  • італійські трави за смаком;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • олія для смаження.

Для соусу:

  • йогурт або сметана 3 ст. л;
  • огірки 1 шт.;
  • часник 2 зубчики;
  • кріп 2 гілочки;
  • сіль за смаком;
  • паприка за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку кабачки потрібно ретельно вимити, підсушити, нарізати тонкими слайсами (1-1,5 см завтошки).
  2. Збити яйця, додати до них сіль, перець і тертий сир.
  3. Борошно й панірувальні сухарі змішати в окремій мисці.
  4. Кожен слайс обваляти спочатку в борошні, потім обмокнути в яйце з сиром, обсмажити з двох боків на добре розігрітій сковороді до золотистої скоринки.
  5. Приготувати соус: змішати сметану (йогурт), нарізаний кубиками огірок, часник, спеції.
  6. Подавати можна як гарячими, так і холодними.

Оценка материала:

5.00 / 2
Смажені кабачки у незвичному клярі: на смак, наче м'ясо 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.08.2023 653
Еще материалы раздела «Суспільство»