<
НОВИНИ ДНЯ: Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбамивсі новини дня
Політика
Світ
26.08.2023 322

Росія готує довгострокову інформатаку на США та Європу

Спецслужби Росії використовують спеціальні методи впливу, щоб приховати участь Кремля в культивуванні проросійських і антиукраїнських повідомлень у Сполучених Штатах і Європі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

В американській розвідці вважають, що Кремль хоче відновити свій вплив на громадську думку, маніпулювати нею і водночас приховати, що це робота її спецслужб.

Зокрема, ФСБ РФ таємно використовує союзників усередині незалежних організацій для поширення пропаганди та розбудови зав’язків із новими лідерами. Це зусилля, розраховані на тривалий період часу.

Росія прагне розвинути мережу "молодих лідерів", які, як передбачається, могли б підтримувати Москву і популяризувати проросійські ідеї у своїх країнах.

Спеціальні операції з боку РФ були націлені на зміцнення позицій Кремля серед американської та європейської публіки, а також на створення ілюзії масових народних протестів.

Згідно з даними американської розвідки, чотирьох російських громадян було виявлено як агентів, які оперували на території інших країн від імені РФ. Особливо яскраво виділяється Наталя Бурлінова, обвинувачена в шпигунстві й оголошена в міжнародний розшук. Її діяльність включала вербування американських громадян в освітніх установах з метою залучення їх до діяльності недержавної організації під назвою "Креативна дипломатія".

ФСБ Росії надавала фінансову підтримку цій організації, вважаючи її частиною "кампанії з підготовки кадрів". Метою було створення мережі "перспективних впливових фігур" серед західних країн, які могли б виступати в ролі прихильників інтересів Кремля.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія готує довгострокову інформатаку на США та Європу 5.00 5 1
Політика / Світ
26.08.2023 322
Еще материалы раздела «Світ»