<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2023 832

У ВМС України створили спеціальну бригаду морських дронів

В Україні з'явилася 385-та окрема бригада морських безпілотних комплексів спеціального призначення Військово-морських сил ЗСУ.

689405bb430520b64573233c55792ad1_28.08.23

У складі Військово-морських сил ЗСУ сформували окрему бригаду для застосування морських безпілотників. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Мілітарний.

Так, президент Володимир Зеленський, 24 серпня, на Софійській площі вручив державні нагороди, відзнаки військовим частинам і бойові прапори зі стрічками з почесними найменуваннями. Зокрема, бойовий прапор отримала і 385-та окрема бригада морських безпілотних комплексів спеціального призначення Військово-морських сил ЗСУ.

Слід зазначити, що раніше про існування такого підрозділу у складі українського військового флоту публічно не повідомлялося. Тобто у складі ВМС України вперше в історії сформували окрему бригаду для застосування морських безпілотників (безпілотних суден).

"Імовірно, саме цей підрозділ атакує морськими безекіпажними катерами, російські військові об’єкти у окупованому Криму та кораблі ворожого флоту у Чорному морі. Однак, публічно про діяльність 385-ї окремої бригади морських безпілотників ВМС ЗСУ, зі зрозумілих причин не повідомляють", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 17 серпня у російському Міністерстві оборони заявили про нібито атаку українського морського дрону на кораблі російського Чорноморського флоту.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти бояться українських морських дронів у Криму і облаштовують оборонні позиції.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ВМС України створили спеціальну бригаду морських дронів 5.00 5 2
Політика / Україна
28.08.2023 832
Еще материалы раздела «Україна»