<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2023 718

Окупанти "ниють" через втрати на островах Дніпра: в ISW розповіли деталі

Втрати були настільки великими, що навіть потрапили в російський інформаційний простір через так званих "воєнкорів".

a6d3defccf6a44c6140f21ac0b36c0b5_28.08.23

Російські окупанти зазнали значних втрат через недостатню підтримку на островах у дельті Дніпра на Херсонщині. Пише ТСН. 

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважили, що у Мережі так звані "воєнкори"  розповсюдили скаргу нібито окупантів 205-ї окремої мотострілецької бригади (49-ї загальновійськової армії Південного військового округу). Окупанти стверджували, що на острові на Херсонському напрямку під обстрілом української артилерії росіяни зазнають значних втрат, а їхні командири ігнорують вказівки особового складу.

"Особовий склад стверджував, що командир роти намагався евакуювати свій підрозділ з острова, але старші командири зупинили евакуацію, відправили командира та звільнили двох інших командирів, які підтримали відхід", – розповідають в ISW про ситуацію у лавах окупантів.

Так звані "воєнкори" кинулися критикувати російське військове командування за неспроможність вирішити системні проблеми серед російських військ на Херсонщині, включно з відсутністю постачання та фронтальними атаками на українські позиції на Східному березі під сильним артилерійським вогнем і без підтримки.

Раніше в російському інформаційному просторі лунали звинувачення на адресу їхнього військового командування через подібні провали в боротьбі з українською присутністю біля Антонівського мосту на Херсонщині наприкінці червня.

Раніше у Генштабі розповіли, що РФ атакує на 5 напрямках.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окупанти "ниють" через втрати на островах Дніпра: в ISW розповіли деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
28.08.2023 718
Еще материалы раздела «Україна»