<
НОВИНИ ДНЯ: Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заяви  Дощі, грози та сонце: якою буде погода в регіонах України 18 травня  Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудутьсявсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2023 399

Як продовжити дію довідки про інвалідність та права на виплати: пояснення

Під час дії воєнного стану на території України процедуру проведення медико-соціальної експертизи було спрощено.

2___2861_650x410_28.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я.

"Якщо людині потрібно встановити інвалідність, але вона не може прибути на огляд, - МСЕК може приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії медзакладу", - пише пресслужба.

У разі відсутності можливості пройти обстеження для експертизи ЛКК й направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану й впродовж 6 місяців після його припинення/скасування.

Зазначається, що соціальні виплати й пільги зберігаються за вами до завершення строку проходження повторного огляду.

Щоб дізнатись адреси й контактні номери телефонів МСЕК необхідно звернутись на "гарячу лінію" за номером:

Усі соціальні виплати та пільги зберігаються за вами до закінчення строку проходження повторного огляду: 0 800 60 20 19.

Зокрема зазначається, що питання регулювання соціальних виплат людям з інвалідністю належить до компетенції Міністерства соціальної політики України. У разі питань необхідно звертатись на номери:

  • 15-39;
  • або ж на "гарячу лінію" Національної соціальної сервісної служби України - (044) 289- 87-89.

Нагадаємо, РБК-Україна також писало про список документів, які необхідні для того, щоб отримати відстрочку від служби під час війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як продовжити дію довідки про інвалідність та права на виплати: пояснення 5.00 5 2
Політика / Україна
28.08.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»