<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2023 753

Набуття статусу учасника бойових дій спростили: роз'яснення Резнікова

Кабінет Міністрів України змінив правила набуття статусу учасника бойових дій. Тепер для цього потрібна лише одна довідка.

_viyskoviy_donbas_vesna_2023_gettyimages_1485528660_2_650x410_28.08.23

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Кабміну.

За його словами, спрощення процедури набуття статусу бойових дій полягає в тому, що кількість необхідних для цього документів зменшили. Тепер для того, щоб отримати такий статус, потрібно надати лише одну довідку про безпосередню участь в обороні України, захисті безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Росії.

"Ця довідка має містити інформацію про документи, що підтверджують участь особи у відповідних заходах, і саме вона стане підставою для надання статусу учасника бойових дій", - розповів голова Міноборони.

Він уточнив, що такий крок допоможе звільнитися від зайвої бюрократії та прискорити процедуру надання статусу учасника бойових дій.

Статус учасника бойових дій

Нагадаємо, що статус учасника бойових дій дозволяє українським захисникам отримати низку пільг та гарантій.

Зокрема, люди з таким статусом можуть отримати 75% знижку на оплату комунальних послуг. Така пільга діє все життя.

Оценка материала:

5.00 / 2
Набуття статусу учасника бойових дій спростили: роз'яснення Резнікова 5.00 5 2
Політика / Україна
28.08.2023 753
Еще материалы раздела «Україна»