<
НОВИНИ ДНЯ: Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит поясниввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.08.2023 435

Сума збитків, завданих росіянами довкіллю України, досягла 2 трлн грн, - Стрілець

За рік сума збитків, завданих російськими окупантами довкіллю України, зросла у 5 разів.

Про це повідомляє Міндовкілля у Facebook.

"Трохи арифметики від наших природоохоронців, які ведуть облік шкоди довкіллю.Травень 2022. Вигнання окупантів з Київщини. Перші цифри, які ми озвучили після повномасштабного вторгнення – 13,2 млрд гривень. Серпень 2022 року - сума збитків складає 395 млрд гривень. Грудень 2022 року. Позаду – деокупація Харківщини, звільнення Херсону, тривають масові ракетні атаки. Майже 1,5 трлн гривень збитків довкіллю", - наголосив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Щодо серпня 2023 року він повідомив про актуалізовані дані у розмірі 2 трлн гривень.

"Продовжується робота з обрахунку збитків за кейсом Каховської ГЕС. Сума росте щодня. Це далеко не остаточні цифри. Повну картину отримаємо після деокупації всієї України", - наголосив Стрілець.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сума збитків, завданих росіянами довкіллю України, досягла 2 трлн грн, - Стрілець 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.08.2023 435
Еще материалы раздела «Суспільство»