<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Світ
29.08.2023 435

"Збили ракетами С-300": ексдепутат Держдуми назвав, хто віддавав наказ на ліквідацію Пригожина

Пономарьов вважає, що наказ на збивання літжина віддавав безпосередньо голова Міноборони РФ Шойгу

f8a2468f44fb028e7c27546997956072_29.08.23

До загибелі ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина може бути причетний міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Пише ТСН. 

Таку думку висловив російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, передає видання "BILD російською".

"[Літак] був збитий двома ракетами С-300 і був збитий того дня, коли було призначено нового командувача ВКС, який відповідно всю цю сферу безпосередньо курирує замість друга Пригожина Суровікіна. Я в такі збіги не вірю, тому безпосередньо наказ мав віддавати саме Сергій Шойгу, який, як ми розуміємо, має до Пригожина особистий рахунок", – заявив Пономарьов.

Він припустив, що якби це була ініціатива самого Путіна, "то був би суто ФСБшний механізм ліквідації", наприклад отруєння або "нещасний випадок на полюванні в Африці".

Нагадаємо, що сьогодні, 27 серпня, Слідчий комітет Росії офіційно підтвердив загибель Євгена Пригожина.

23 серпня в Тверській області розбився літак, що належав Пригожину.

Аналітики ISW вважають, що саме Володимир Путін наказав збити літак Пригожина. Спочатку наближені до "Вагнера" телеграм-канали стверджували, що літак із Пригожіним збила російська ППО. Імовірно, система С-300.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Збили ракетами С-300": ексдепутат Держдуми назвав, хто віддавав наказ на ліквідацію Пригожина 5.00 5 2
Політика / Світ
29.08.2023 435
Еще материалы раздела «Світ»