<
НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
29.08.2023 512

Україна веде бої з РФ за «вишки Бойка» у Чорному морі – розвідка Британії

Раніше Україна завдала ударів по кількох платформах.

d1aec7ba248f9a3472911a24e0fc4b39_29.08.23

Україна веде бої проти Росії за панування над стратегічно важливими газовими та нафтовими  платформи у Чорному морі між Кримом та Одесою – так званими "вишками Бойка".

Про це йдеться у новому звіті Міноборони Британії станом на 27 серпня. Пише ТСН. 

Як зазначають британські розвідники, ці платформи "контролюють цінні вуглеводні ресурси", а також використовуються як бази передового розгортання, вертолітні майданчики і для розміщення ракетних систем дальнього радіуса дії.

Зокрема, минулого тижня росіяни обстріляли український військовий малий катер, який перебував у районі так званих "вишок Бойка" на північному заході моря.

"Після повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році Україна завдала ударів по кількох платформах, контрольованих Росією. І РФ, і Україна також періодично захоплювали їх своїми військами", – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, 20 червня окупанти заявили про нібито удари ЗСУ по "вишках Бойка" у Чорному морі. Загарбники повідомляли про поранення трьох людей.

Зауважимо, “Вишки Бойка” у Чорному морі були військовими об’єктами, завдяки ним Росія також видобувала незначну частину газу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна веде бої з РФ за «вишки Бойка» у Чорному морі – розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Світ
29.08.2023 512
Еще материалы раздела «Світ»