НОВИНИ ДНЯ: Салат із тунцем та пекінською капустою: універсальна страва на щодня і на свято  Від морозу до 9 градусів тепла: якою буде погода на Водохреще в Україні  ЗМІ дізналися, що планує зробити Байден у останні дні на посаді  Винищувачі Mirage прямують до України: експерт пояснив, які можливості отримають Сили оборони  Прогноз погоди в Україні на 6 січня: чи одягатися тепліше в понеділок  "Первинка" померла, хай живе оренда. Що відбувалось на ринку нерухомості   Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6-12 січнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.08.2023 712

Чому не можна кидати пельмені в киплячу воду: основні причини, як правильно варити

Багатьом здається, що потрібно кидати заморожені пельмені саме у киплячу воду. Але насправді так робити неправильно. Чому не можна кидати пельмені в окріп і як правильно їх варити? Пише ТСН. 

a37cba6fffee61b3e2aca6c8def7974b_29.08.23

Чому не можна кидати пельмені в киплячу воду

Під час варіння пельменів багато людей стикаються з тим, що вони злипаються, розварюються або мають не такий насичений смак, як хотілося б отримати. Дві основні причини, чому варто все ж не чекати, щоб вода закипіла, є:

  • продукт розварюється — особливо, якщо ви використовуєте заморожені пельмені, адже їхня температура дуже сильно відрізняється від температури води, пельмені одразу починають лопатися і через це розварюватися;
  • пельмені злипаються — після занурення у киплячу воду відбувається склеювання крохмалю, який є на поверхні тіста, тому страва може повністю злипнутися.

Є і деякі поради, які допоможуть вам зварити дійсно смачні пельмені і зберегти їхню соковитість та насичений смак:

  • перед тим, як кидати заморожені пельмені у воду, спробуйте довести їх до нормальної температури — зробити це можна, якщо замочити продукт у воді на кілька хвилин;
  • найкраще заморожені пельмені кидати у воду, температура якої не перевищує 50 градусів;
  • під час варіння додайте трішки холодної води, тоді температура залишиться рівномірною.

Як правильно варити пельмені у каструлі

Існує певний алгоритм дій, який допоможе вам отримати смачні та соковиті пельмені щоразу, коли ви варитимете їх в каструлі. Для приготування 500 г заморожених пельменів вам знадобляться:

  1. Каструля з 1,5-2 літрами води.
  2. Додайте у воду 2-3 лаврових листки, а також 2-3 горошини перцю.
  3. Покладіть сіль за смаком.
  4. Щойно вода дійшла до потрібної температури, відразу висипайте до каструлі всі пельмені.
  5. Щоб вони не злиплися, важливо постійно перемішувати пельмені.
  6. Варять страву до готовності приблизно 5-10 хвилин, а після цього перекидають у друшляк.
  7. До пельменів смачно додавати сметану або вершкове масло за смаком.

Можете спробувати приготувати пельмені на пару. Для цього вам знадобиться кілька склянок води. А тривалість приготування страви — 15-20 хвилин. Пельмені їдять одразу після приготування. Для більш насиченого смаку страву посипають чорним меленим перцем, додають майонез, кетчуп чи інші соуси.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому не можна кидати пельмені в киплячу воду: основні причини, як правильно варити 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
29.08.2023 712
Еще материалы раздела «Суспільство»