<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військвсі новини дня
Політика
Світ
29.08.2023 381

Байден і союзники розробляють плани щодо довгострокової військової допомоги Україні, - WSJ

Адміністрація Джо Байдена та її союзники в Європі розробляють плани щодо довгострокової військової допомоги Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Wall Street Journal.

Плани щодо довгострокової допомоги України розробляють для того, аби гарантувати, що Росія не зможе перемогти на полі бою, а також переконати Кремль у тому, що підтримка Києва з боку Заходу не похитнеться.

При цьому видання зазначає, що нестача зброї та внутрішній політичний тиск перешкоджають таким зусиллям.

Зазначимо, що США регулярно виділяють пакети допомоги Україні. Так, 14 серпня Штати виділили нову підтримку на 200 млн доларів. До неї увійшли боєприпаси для ППО, артилерійські снаряди, протитанкові засоби та багато іншого.

Україну також підтримують члени-країни ЄС.

Зокрема, на початку травня Рада Європейського союзу схвалила рішення про надання допомоги Україні в розмірі 1 млрд євро на спільні закупівлі боєприпасів та ракет.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден і союзники розробляють плани щодо довгострокової військової допомоги Україні, - WSJ 5.00 5 2
Політика / Світ
29.08.2023 381
Еще материалы раздела «Світ»