<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
30.08.2023 533

У школах Києва можуть ввести другу зміну. Все через укриття

У київських школах розглядають можливість введення другої зміни або змішаної системи навчання для учнів старших класів через недостатню кількість укриттів.

img_7596_3_650x410_30.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на КМДА.

Батьки 240 тисяч киян шкільного віку погодились на навчання своїх дітей офлайн із першого вересня. Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський зазначив, що кількість таких батьків зросла у 2,5 рази у порівнянні з минулим роком.

Він повідомив, що цього року основну увагу приділили ремонтам та модернізації укриттів заради приведення їх до необхідного стану відповідно до вимог та збільшення кількості місць.

"На сьогоднішній день 417 шкіл із 420 мають укриття, у яких нам вдалось забезпечити майже 190 тисяч місць. Тобто в тих школах, де охочих навчатися більше, ніж місць в укритті, буде діяти змішана система навчання. Зокрема можливе використання такого механізму як друга зміна або перемінне офлайн/онлайн-навчання, проте - винятково для учнів старших класів", - сказав Мондриївський.

За його словами, учні початкової школи будуть навчатись винятково офлайн, бо йдеться про інше засвоєння матеріалу та можливість обом батькам працювати на основній роботі.

Він додав, що Київрада виділила 550 млн гривень на облаштування укриттів у закладах освіти, ще 61 млн гривень було направлено на будівництво нових укриттів.

Навчальний рік 2023/2024

Нагадаємо, освітній процес у київських школах триватиме з 1 вересня до 31 травня.

Канікули у школах Києва заплановані у такі періоди:

  • осінні - з 23 до 29 жовтня;
  • зимові - з 23 грудня 2023 року до 7 січня;
  • весняні - з 25 до 31 березня.

Оценка материала:

5.00 / 2
У школах Києва можуть ввести другу зміну. Все через укриття 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
30.08.2023 533
Еще материалы раздела «Столиця»