<
НОВИНИ ДНЯ: Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
31.08.2023 597

Іноземцям, що воюють за Україну, спростили отримання громадянства

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку формування квоти імміграції. Іноземцям, які служать у Силах оборони України, буде простіше отримати громадянство.

123_6_id60387_1300x867_7_650x410_31.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника уряду у Верховній раді Тараса Мельничука в Telegram.

Документом розширено коло іноземців, які мають право на отримання дозволу на імміграцію в Україну, особами, які прослужили в Державній спеціальній службі транспорту України та Національній гвардії три і більше років.

Крім того, коло розширено особами, які служили у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії (незалежно від строку військової служби) і були визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоровця за наслідками захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), одержаних під час виконання обов'язків військової служби.

Також віднесено до повноважень Міноборони та Нацгвардії подання пропозицій до Державної міграційної служби України щодо встановлення квоти імміграції для вищезгаданих категорій осіб.

Уточнено перелік документів, що подаються до Державної міграційної служби для отримання дозволу на імміграцію в Україну.

Квоти на імміграцію

Нагадаємо, в лютому Кабінет міністрів встановив квоти імміграції на 2023 рік на рівні 9203 осіб, що трохи більше, ніж очікувалося минулого року (8488 осіб).

У червні Верховна рада ухвалила зміни до закону про імміграцію. Документ визначає обставини, за яких факт перебування у шлюбі з громадянином України не є підставою для дозволу на імміграцію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Іноземцям, що воюють за Україну, спростили отримання громадянства 5.00 5 1
Політика / Україна
31.08.2023 597
Еще материалы раздела «Україна»