<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
31.08.2023 938

Вивозив з України комплектувальні для флоту: на Сумщині націоналізовано завод російського сенатора

Унікальні комплектувальні заводу були необхідні росіянам для виробництва військових кораблів.

d0994e45b53fbb336545e2b2e6b9a442_31.08.23

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення про націоналізацію ТОВ "Мотордеталь – Конотоп" на Сумщині, що належить підсанкційному сенатору Ради федерації Росії Сергію Калашникову. Пише ТСН. 

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, суд дозволив націоналізацію 100% статутного капіталу підприємства "Мотордеталь – Конотоп". Це однин із найбільших заводів у Європі, який виготовляє гільзи циліндрів для автомобільних, тепловозних та корабельних двигунів.

До повномасштабного російського вторгнення Калашников постачав продукцію конотопського заводу до РФ для потреб тамтешнього військово-промислового комплексу. Унікальні комплектувальні були необхідні росіянам для виробництва військових кораблів.

В СБУ також поінформували, що як сенатор Ради федерації від Костромської області Калашников голосував за ратифікацію "договорів" про визнання "ЛДНР". А після початку повномасштабного вторгнення чиновник підтримав "приєднання" тимчасово окупованих українських регіонів України до Росії.

За цим фактом зараз триває досудове розслідування у межах справи про "фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України".

Нагадаємо, раніше на Полтавщині заарештували українське майно російського генерал-полковника Валерія Капашина. Загальна вартість вилучених активів – понад 1 млрд грн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вивозив з України комплектувальні для флоту: на Сумщині націоналізовано завод російського сенатора 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
31.08.2023 938
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»