НОВИНИ ДНЯ: Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок  Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — огляд  Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes  У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі  Циклон та магнітні бурі: синоптик Діденко попередила про складну погоду на вихідні  Військовий експерт повідомив про нові труднощі для ЗСУ: про що йдеться  Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФвсі новини дня
Політика
Європа
31.08.2023 396

Євросоюз хоче до кінця року навчити 40 тисяч українських військових

Європейський союз хоче навчити 40 000 тисяч українських солдатів до кінця року.

_vii__skovi_foto__vitalii___nosach_rbk_ukrai__na_9629_1_650x410_31.08.23

Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Борель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на журналіста "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка.

Це має відбуватися в рамках тренувальної місії Євросоюзу EUMAM.

Зазначається, що на поточний момент заплановано навчання 25 000 солдатів, однак Боррель хоче збільшити її до 40 тисяч українських військових.

Більше жодних подробиць про це не повідомляють.

Навчання українських військових у Європі

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Європейський Союз офіційно запустив тренувальну місію для українських бійців. Тоді планувалося, що у рамках місії EUMAM буде підготовлено до 15 тисяч військових.

У липні стало відомо, що навчання українських військ можуть поступово перенести з Європи до України. З такою пропозицією виступив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

Нещодавно повідомлялось, що нестача перекладачів для навчання українських військових у Німеччині стала серйозною проблемою. Мова йде про переклад спеціальної воєнної лексики.

Оценка материала:

5.00 / 1
Євросоюз хоче до кінця року навчити 40 тисяч українських військових 5.00 5 1
Політика / Європа
31.08.2023 396
Еще материалы раздела «Європа»