<
НОВИНИ ДНЯ: Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Автомобіль, який Путін подарував Кіму, має південнокорейські запчастини, - Reuters  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Рецепт кабачкових млинців на молоці  Археологи знайшли унікальні стародавні гробниці у Південній Кореї  У РФ хочуть повернути смертну кару: достатньо лише указу Путіна  “Бронь” на папері не відображається в “Резерв+”: що робитивсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.08.2023 428

У НБУ назвали "стелю" за курсом долара для обмінників та банків

Нова Стратегія розвитку фінансового сектору України передбачає, що курс долара на готівковому ринку не повинен відхилятися від офіційного більш ніж на 5%.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Індикатори реалізації Стратегії в короткостроковій перспективі під час спротиву російській агресії передбачають утримання спреду між готівковим і офіційним курсом, гривня до долара США, менше 5%.

Як зазначається в документі, валютний ринок усе ще потребує втручання, оскільки він не в змозі збалансувати себе, та є високий попит на іноземну валюту з боку підприємств і домашніх господарств. У зв’язку з цим НБУ продовжує компенсувати дефіцит іноземної валюти на ринку та проводити політику фіксованого курсу.

"НБУ, як тільки дозволить ситуація, має намір поступово перейти до більш гнучкого валютного курсу, пом’якшити валютний контроль та повернутися до режиму інфляційного таргетування", - йдеться в стратегії.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НБУ назвали "стелю" за курсом долара для обмінників та банків 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.08.2023 428
Еще материалы раздела «Економіка»