<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2023 2220

Мобілізувати можуть студентів: у Раді запропонували скасувати відстрочку для тих, хто отримує другу вищу освіту

В Раді мають намір скасувати відстрочку від мобілізації для тих, хто вдруге здобуває вищу освіту.

510b8e26c1bf7a9a255dfeb78a91381d_01.09.23

Кількість студентів, котрі старше 30 років значно побільшало після початку повномасштабної війни. Пише ТСН.

Відстрочка від мобілізації для студентів

Представник президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський вніс пропозицію скасувати відстрочку від мобілізації  для студентів, які  здобувають другу чи третю вищу освіту.

"Людина навчається на денній формі у будь-якому віці та має право на відстрочку, але ми розуміємо, що є зловживання… Навіть в багатьох закордонних вищих навчальних закладах відкрили цілі факультети, тому що це заробляння грошей, та і в Україні також почали відкривати. Це те, що потребує редагування, оскільки ми розуміємо, що є зловживання", – наголосив нардеп.

"Я думаю, що абсолютно справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина здобуває третю, четверту вищу освіту, то це точно не може бути підставою для відстрочки під час воєнного стану", – заявив народний депутат.

Відстрочка від мобілізацій для аспірантів

Щодо аспірантів  представник президента не виключає, що є певна категорія людей, які дійсно хочуть стати науковцями. Але  "якщо людина в магістратурі навчається одразу після закінчення навчання, то це здобуття вищої освіти магістра. Якщо вона вступила в аспірантуру одразу після навчання, то зрозуміло. А коли людина має перерву і лише під час війни раптом захотіла займатися науковою діяльністю, то це викликає запитання".

Оценка материала:

4.20 / 5
Мобілізувати можуть студентів: у Раді запропонували скасувати відстрочку для тих, хто отримує другу вищу освіту 4.20 5 5
Політика / Україна
01.09.2023 2220
Еще материалы раздела «Україна»