НОВИНИ ДНЯ: Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок  Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — огляд  Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes  У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі  Циклон та магнітні бурі: синоптик Діденко попередила про складну погоду на вихідні  Військовий експерт повідомив про нові труднощі для ЗСУ: про що йдеться  Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФвсі новини дня
Політика
Україна
31.08.2023 449

Заяви західних ЗМІ про те, що ЗСУ втратили на війні 70 тис. військових – неправдиві, – Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов заперечив заяви західних ЗМІ про те, що втрати Збройних сил сягнули 70 тис. убитими. За його словами, ця інформація не відповідає дійсності.

Про це пишуть німецьке видання WELT та Українська правда.

Заяви західних ЗМІ про те, що втрати Збройних сил України нібито сягнули 70 тис. убитими, перебільшені і неправдиві, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Те, що стосується втрат, це не відповідає дійсності. У нас не було такого війська, щоб говорити про втрати у 70 тис. військових", – заявив Данілов в інтерв’ю WELT.

За його словами, "люди, які це писали, не володіють інформацією про стан справ".

Нагадаємо, видання The New York Times з посиланням на американських посадовців писало, що за час повномасштабної війни РФ проти України кількість поранених і вбитих з обох боків становить майже 500 тис. Загальні втрати росіян становлять 300 тис., з них – 120 тис. – загиблі та 170-180 тис. – поранені. Україна, за оцінками посадовців США, втратила близько 70 тис. загиблими та 100-120 тис. пораненими.

Оценка материала:

5.00 / 1
Заяви західних ЗМІ про те, що ЗСУ втратили на війні 70 тис. військових – неправдиві, – Данілов 5.00 5 1
Політика / Україна
31.08.2023 449
Еще материалы раздела «Україна»