<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Політика
Світ
31.08.2023 359

Росія та Північна Корея таємно обговорюють постачання зброї, - Білий дім

Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі заявив, що Росія та Північна Корея ведуть секретні переговори про постачання зброї для використання її у війні проти України.

Про це повідомляє DW.

За словами чиновника, міністр оборони Росії Сергій Шойгу нещодавно їздив до КНДР, щоб спробувати переконати Пхеньян продавати артилерійські боєприпаси Росії. Після цього Путін та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин обмінялися листами, пообіцявши розширити двосторонню співпрацю, а згодом у КНДР попрямувала ще одна група російських чиновників.

У Білому домі вважають, що мета делегації – сприяння обговоренню потенційних угод між Москвою та Пхеньяном у сфері постачання зброї. За підсумками переговорів Росія має отримати "значну кількість боєприпасів кількох типів, які військові РФ мають намір використати в Україні".

Крім того, Москва може укласти з Пхеньяном угоди на купівлю сировини для озброєнь.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія та Північна Корея таємно обговорюють постачання зброї, - Білий дім 5.00 5 1
Політика / Світ
31.08.2023 359
Еще материалы раздела «Світ»