<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2023 686

Авіакатастрофа українських Мі-8 на Донеччині: у ДБР озвучили версії падіння

Попередня кваліфікація - порушення правил польотів або підготовки до них.

8b0763c02d66920a6190933787783fc6_01.09.23

У ДБР розглядають декілька версій, чому у Краматорському районі Донецької області під час виконання бойового завдання впало два військові гелікоптери Мі-8, що призвело до загибелі шести військових. Пише ТСН.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними правоохоронних органів, авіакатастрофа сталася 29 серпня.

"Особлива увага буде приділена вивченню технічного стану гелікоптерів та дотриманню правил підготовки до польотів. Також вивчатиметься версія диверсії або ураження вертольотів ворогом", - сказано у повідомленні.

У ДБР наголосили, що профільні фахівці проведуть ретельну діагностику бортових самописців. У межах розслідування вже призначено низку експертиз, проведені невідкладні слідчі дії.

"ДБР висловлює співчуття родинам загиблих військових та проведе всебічне та об’єктивне досудове розслідування для встановлення причин трагедії", - зазначили правохоронні органи.

Працівники ДБР розпочали розслідування за фактом авіакатастрофи двох військових гелікоптерів МІ-8 на Донеччині. Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, 29  серпня у Краматорському районі Донецької області впали два Мі-8, на місці авіакатастрофи виявили тіла шести військовослужбовців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Авіакатастрофа українських Мі-8 на Донеччині: у ДБР озвучили версії падіння 5.00 5 2
Політика / Україна
01.09.2023 686
Еще материалы раздела «Україна»