<
НОВИНИ ДНЯ: Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у саміті миру щодо України  Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачно  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні люди  Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу – WSJ  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Чи будуть війська НАТО в Україні: хто із союзників "за", а хто – "проти" і що про це кажуть у Зеленськоговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.09.2023 291

Осінь чи весна: коли садити плодові дерева та кущі, щоб швидко прийнялися і добре родили

Кожен період висадки плодово-ягідних рослин має свої переваги.

dd2591bbfa950090f8b28aad23298984_01.09.23

Яблуні, груші, малина та смородина – це цінний актив у саду. Бо ці плодово-ягідні рослини приносять прибуток у вигляді смачних та вітамінних плодів. Але виникає питання: коли ж саме потрібно садити рослини, щоб вони добре прийнялися, не хворіли та дали гарний урожай. Осінь і весна – це гарні сезони для висадки дерев та кущів, все залежить від кліматичних умов, типу рослин та особистих вподобань садівників. Пише ТСН. 

Які переваги висадки рослин восени

Осінь – це ідеальний сезон для посадки багатьох дерев та кущів з декількох причин.

  • Якісне укорінення рослин. Посадка восени дозволяє рослинам добре укорінитися та пережити зимові холоди. А навесні дерева та кущі, висаджені восени, більш активно ростуть.
  • Добре зволожений ґрунт. В осінній період ґрунт має достатнє зволоження, це забезпечує рослинам гарний стартовий ріст.
  • Менше хвороб та стресу. Восени всі рослини переходять у стан спокою, тому пересадка для них не буде стресовою. А весною пересаджені рослини потребують більшого догляду, бо можуть хворіти і погано прийматися.
  • Знижені ціни. Осінню багато продавців пропонують великі знижки на плодово-ягідні рослини, це допоможе зекономити кошти або придбати більше рослин.

Висадка плодово-ягідних рослин навесні

Висадка у весняний період також має свої переваги.

  • Більший вибір рослин. Навесні вибір дерев та кущів значно більший, тому можна обрати декілька видів, оскільки багато нових сортів з’являється саме у цей період.
  • Належні умови для активного росту. Рослини, які висаджені весною, отримують більше тепла та світла, ніж осінні. Це сприяє швидкому росту дерев та кущів, а також формуванню міцної кореневої системи.
  • Весняні дощі. Сезон дощів навесні сприяє пришвидшенню росту та розвитку рослин.

Отже, вибір сезону для посадки плодово-ягідних рослин залежить від ваших індивідуальних потреб та вподобань. Осінній період висадки підходить для тих, хто хоче, щоб у дерев була міцна коренева система перед зимою. Посадка навесні підійде тим, хто має час та бажання, щоб активно доглядати за рослинами від початку їхнього росту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Осінь чи весна: коли садити плодові дерева та кущі, щоб швидко прийнялися і добре родили 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.09.2023 291
Еще материалы раздела «Суспільство»