<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.09.2023 442

Ель-Ніньо принесе аномальну осінь і зиму: що чекати від погоди в Україні

Осінь в Україні цьогоріч буде аномально теплою, а зима "м'якою" – усе через кліматичне явище Ель-Ніньо, що впливає на погоду по всьому світу.

Depositphotos_211464982_s-2019_01.09.23

Про це повідомляє телеканал CGTN із посиланням на синоптиків. Пише apostrophe.ua.

"У липні температура поверхні води в екваторіальній частині Тихого океану була вище середнього рівня, що свідчить про продовження явища Ель-Ніньо", – повідомили американські синоптики.

Зазначається, що Ель-Ніньо із ймовірністю 95% триматиме до кінця осені.

Під час цього кліматичного явища пасати втрачають свою силу, і тепла вода Тихого океану відштовхується назад на схід, вздовж західного узбережжя Америки. Ель-Ніньо вже є причиною підвищення температури в екваторіальних областях Тихого океану, впливаючи на розподіл опадів, атмосферний тиск та інші фактори, які сприяють явищу "глобального потепління".

За словами синоптиків, у першій декаді вересня температура повітря подекуди сягатиме 22... + 26°С вдень. Погода у другу декаду уже не буде такою сприятливою – тоді термометри покажуть від +19 до + 25°С вдень.

При цьому, в середині листопада на території України зафіксують перші заморозки, тоді як грудень обіцяє бути відносно теплим. Більша частина днів у першому місяці зими прогнозується сонячними. Температура повітря очікується на рівні не менше 6 градусів тепла. Трохи прохолодніше буде лише в січні та лютому 2024 року.

Раніше ми писали, що вересень в Києві буде теплим і майже без дощів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ель-Ніньо принесе аномальну осінь і зиму: що чекати від погоди в Україні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.09.2023 442
Еще материалы раздела «Суспільство»