<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Україна
02.09.2023 474

Війна може закінчитись і 2023 року - Зеленський назвав умови

Зеленський пояснив, що впливатиме на закінчення війни.

682345adf2cd8ffff9182d4f803ea44b_02.09.23

Президент України Володимир Зеленський вважає, що війна Росії проти України може закінчитись і 2023 року, проте за певних умов. Пише ТСН. 

Про це він сказав  у інтерв’ю португальському телеканалу RTP.

Президент України вважає, що закінчення війни в 2023 році залежить від успіхів ЗСУ на фронті.

"Війна може завершитись і цього року. Все залежить від кількох компонентів. Якщо в нас буде просування на полі бою, ми тиснутимемо на них і повністю зламаємо їхній моральний дух, то ми можемо і не уявляти до кінця, що станеться. Приклад Херсона показав, як вони виводили 40 тисяч людей. Вони бігли швидко, стрімко, кидали техніку", – сказав президент.

Він наголосив, що після таких подій світ повинен бути на боці України та підтримати "формулу миру". Водночас Зеленський пояснив, що є ряд чинників, які впливатимуть на ситуацію на фронті. Через це зазначив, що війна може закінчитись і 2024 року.

"Це може бути і наступного року: уповільнення процесів на фронті, блекаути в Україні. Кожні такі речі вбивають можливості політичного врегулювання війни. Тому що знову наближається зима, Росія може чинити так, і такі кроки можуть змінити положення повністю. Тоді Росія постійно буде у процесі отримання різних відповідей від України», – заявив президент.

Нагадаємо, Зеленський відповів, чи балотуватиметься на другий термін, якщо вибори будуть під час війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Війна може закінчитись і 2023 року - Зеленський назвав умови 5.00 5 2
Політика / Україна
02.09.2023 474
Еще материалы раздела «Україна»