<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2023 385

Партнери України розуміють, що наступ рухається в правильному напрямку, - Кулеба

Українські союзники, в тому числі США, розуміють, що контрнаступ наших воїнів рухається у правильному напрямку без уповільнення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу в інтерв'ю CNN.

"Наші партнери, які нам допомагають, в тому числі Сполучені Штати, вони розуміють, що все рухається в правильному напрямку. І вони розуміють, що немає ніякої трагедії чи якогось уповільнення. Це просто відбувається, тому що це важко. Це важка боротьба", - сказав він.

Міністр наголосив, що Україна не зазнає поразки, а навпаки - просувається вперед у своєму контрнаступі.

"Якби Україна зазнала поразки, я, напевно, був би першим, хто сказав би правду. Але ми не зазнаємо поразки - ми рухаємося вперед", - сказав він.

Міністр додав, що тим, хто критикує швидкість українського контрнаступу, варто подумати про солдатів, які воюють в самому його серці.

Він запропонував відчути себе на місці українського воїна, який повертається з місії, бере телефон і бачить, що всі "розумні люди" говорять, які вони повільні і роблять все недостатньо добре.

"Ти щойно втратив двох своїх друзів. Тебе ледь не вбили. Ти проповз кілометр на животі, розміновуючи поле. Ти пожертвував собою - взяв цей клятий російський окоп у запеклому бою. А потім читаєш, що хтось каже: "Хлопці, ви занадто повільні"", - додав Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
Партнери України розуміють, що наступ рухається в правильному напрямку, - Кулеба 5.00 5 1
Політика / Україна
01.09.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»