<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
02.09.2023 453

Чим для Росії закінчилася війна, схожа із теперішньою: Буданов нагадав

Очільник ГУР Міноборони порівняв війну Росії та України з іншою історичною війною.

a17307badbab0f45d86b58f6fcb382e3_02.09.23

Майже 500 років тому Московія вела із тодішніми "країнами Заходу" Лівонську війну, яка закінчилася цілковитою поразкою і періодом “смути”. Пише ТСН. 

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Наталії Мосейчук нагадав очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

“На мій погляд, суб'єктивний, це дуже схоже на те, що було під час Лівонської війни, тоді теж Росія намагалася воювати, як вона зараз кричить, із західним світом... Чим закінчилась [війна], подивіться в історії - повним програшем, настанням періоду, який називався офіційно "смутою", - зауважив очільник ГУР.

Як відомо з історії, учасниками згаданої Кирилом Будановим Лівонської війни, яка тривала   у 1558–1583 роках, були з одного боку Московія, а з іншого - Лівонія, Литва (з 1569 року — Річ Посполита), Данія, а також Швеція.

Союзне польсько-литовсько-русько-шведське військо розбило московську армію. Річ Посполита і Швеція поступово стали лідерами регіону, а Московське царство вступило в період тривалої політично-економічної кризи.

Нагадаємо, раніше колишній міністр оборони Румунії та віцепрезидент Європарламенту Іоан Мірча Пашка в інтерв’ю ТСН.ua розповів про можливі сценарії поразки Росії у війні проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чим для Росії закінчилася війна, схожа із теперішньою: Буданов нагадав 5.00 5 2
Політика / Світ
02.09.2023 453
Еще материалы раздела «Світ»