<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
02.09.2023 533

Кремль шукає режими-ізгої: Пентагон повідомив, навіщо це РФ

Росія прагне отримати додаткову зброю та боєприпаси.

8196be134b35a5b34f3250013cf9f29e_02.09.23

Країна-агресорка Росія шукає режими-ізгої, щоб спробувати отримати додаткову зброю та боєприпаси для війни проти України. Приміром, такі ж як Іран. Пише ТСН. 

Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер під час брифінгу.

"Ширша проблема полягає в тому, що РФ шукає режими-ізгої, включно з Іраном, щоб спробувати отримати додаткові боєприпаси або зброю", - додав він.

Представник Білого дому також нагадав заяву США про те, що РФ ще й продовжує вести переговори з метою отримання додаткових озброєнь від КНДР.

"Не вдаючись у конкретику, можна сказати, що йдеться про артилерійські боєприпаси", - сказав Райдер.

Він наголошує, що будь-яка збройова угода між Москвою та Пхеньяном безпосередньо порушує численні резолюції ООН. Саме тому Вашингтон надалі буде закликати КНДР не вести переговори з Кремлем і не постачати озброєння.

"До речі, ця зброя сприяє вбивству невинних українців і продовжує незаконну війну Росії в Україні", - наголосив речник Пентагону.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни заявляють, що Китай все більше розходиться із Росією у тому, як має закінчитися війна в Україні. Зокрема, Кремль стає незадоволеним постійними зусиллями Пекіна просувати свій мирний план на міжнародних форумах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремль шукає режими-ізгої: Пентагон повідомив, навіщо це РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
02.09.2023 533
Еще материалы раздела «Світ»