<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
03.09.2023 333

Країни НАТО вперше проведуть навчання в Балтійському морі з відбиття атак Росії

Країни Північноатлантичного альянсу і партнери проведуть у Балтійському морі найбільші військово-морські навчання. Уперше відпрацьовуватимуться дії в разі нападу Росії в цьому регіоні.

26879031526_b9968716ab_k_650x410_03.09.23

Про це заявив головком ВМС Німеччини віце-адмірал Ян Крістіан Каак, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми посилаємо Росії чіткий сигнал про пильність: Тільки не при нас. Надійне стримування має містити в собі можливість нападу", - заявив він.

У двотижневих навчаннях "Північне узбережжя", які розпочнуться 9 вересня, візьмуть участь військовослужбовці з усіх країн НАТО, розташованих на Балтійському морі. Крім цього, у навчаннях також братимуть участь Швеція, яка скоро стане членом НАТО, і США, Канада, Нідерланди, Бельгія та Франція.

Вони відпрацьовуватимуть амфібійні операції та удари з моря на сушу.

За словами Каака, ВМС США направлять на навчання корабель Mesa Verde завдовжки понад 200 метрів, призначений для транспортування і висадки близько 800 морських піхотинців під час амфібійного десанту.

Забезпечення безпеки морських шляхів через Балтійське море - ще один напрям навчань, які пройдуть біля берегів Латвії та Естонії.

"Фінляндія і країни Балтії майже на 100% залежать від морських шляхів постачання через Балтійське море. Якщо Сувалкський коридор буде заблоковано - а це легко зробити, оскільки там лише дві дороги і одна залізнична гілка, - то у нас залишаться тільки морські шляхи, і саме через них нам доведеться пробиватися", - заявив німецький віце-адмірал.

Сувалкський коридор - вузький сухопутний коридор протяжністю близько 65 км, який є єдиним зв'язком, що з'єднує країни Балтії з Польщею та основною територією НАТО в Європі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Країни НАТО вперше проведуть навчання в Балтійському морі з відбиття атак Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
03.09.2023 333
Еще материалы раздела «Світ»