<
НОВИНИ ДНЯ: Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травнявсі новини дня
Політика
Світ
03.09.2023 356

До Білорусі везуть російські ядерні боєголовки, але є нюанс — Буданов

РФ за допомогою держави-сателіта вирішує питання утилізації старої радянської ядерної зброї.

2b1d0d88e4802d33477bc3076c18a8bd_03.09.23

Ядерні боєголовки до тактичного ракетного комплексу “Точка-У”, які Кремль відправляє до Білорусі, знімають зі складів “Росатому”, де вони очікували своєї черги на утилізацію. Пише ТСН. 

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Наталії Мосейчук розповів очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

За його словами, Москва за допомогою держави-сателіта вирішує питання утилізації старої радянської ядерної зброї.

“Зараз в “Росатомі” [ядерні боєголовки до “Точки-У”] з утилізації знімають. Зі складів Росатому, не військових арсеналів, [їх] отримують, продовжують [їм] рівно на один рік термін придатності, просто написавши, що ще на рік можна, і - заганяють в Білорусь”, - зауважив Кирило Буданов.

За допомогою таких маніпуляцій, вважає очільник ГУР, Москва коштом “білоруських партнерів” сподівається позбутися застарілої зброї.

“Через рік вони ж поставлять питання: знаєте, ну, термін ж вийшов”, - пояснив Буданов.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що російські ядерні боєголовки у Білорусі є так званим "стримуванням" Заходу.

Оценка материала:

5.00 / 2
До Білорусі везуть російські ядерні боєголовки, але є нюанс — Буданов 5.00 5 2
Політика / Світ
03.09.2023 356
Еще материалы раздела «Світ»