НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
02.09.2023 439

Ракети AMRAAM дозволять безпечно атакувати російську авіацію – Ігнат

AMRAAM - найпоширеніші авіаційні ракети, які використовують країни НАТО, розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Під час телемарафону він уточнив, що їх клас - "повітря-повітря", у них є головки з самонаведенням, а у різних їх типів - різна дальність польоту.

"Ці ракети нам постійно надають для комплексів ЗРК NASAMS, - зауважив Ігнат, додаючи, що з наземної установки дальність ураження не така висока, як з літаків. - Ракета з повітря застосовується на більшу дальність, відповідно і не потрібно витрачати сили, енергію пального для того, щоб піднятися в повітря, вона запускається з повітряної платформи, тому може пролетіти більше".

За словами військового, для України Пентагон замовляє модифікацію AIM-120. Деякі з них можуть долати 160 км, а деякі 180 км. Цього достатньо, аби атакувати російську авіацію, не заходячи в зону ураження ППО ворога.

"Чим далі, тим безпечніше для наших пілотів, і тим небезпечніше для наших ворогів… Для України (ці ракети – ред.) може бути поставлено з тих, що є на складах. А це вже наступна партія ракет на листопад 2024 року", - сказав речник.

Та він застеріг, що терміни постачання ракет не пов'язані з термінами надходження в Україну бойових західних винищувачів.

"Їх треба ще виготовити, їх треба поставити. Авіація не може літати порожньою, їй потрібно постійно поновлювати боєзапас. Тому нічого дивного в таких замовленнях, контрактуваннях немає", - запевнив він.

Нагадаємо AMRAAM (AIM-120) – американська всепогодна керована ракета класу "повітря-повітря" середньої дальності. Її головне завдання - ураження повітряних цілей за межами прямої видимості. Американські військові називають ці ракети Slammer, тобто "хлопавками". ЗРК NASAMS розроблявся спеціально для них.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ракети AMRAAM дозволять безпечно атакувати російську авіацію – Ігнат 5.00 5 1
Політика / Україна
02.09.2023 439
Еще материалы раздела «Україна»