<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
02.09.2023 310

Політика Маска щодо Twitter сприяла зростанню роспропаганди

Єврокомісія оприлюднила дослідження про те, що платформа Х (колишній Twitter) Ілона Маска сприяла поширенню російської пропаганди про війну Росії проти України.

Про це повідомляє The Washington Post.

Згідно з дослідженням, яке тривало рік, попри добровільні зобов’язання вжити заходів проти російської пропаганди з боку найбільших соціальних мереж, включаючи Meta, російська дезінформація проти України процвітала.

«Протягом 2022 року аудиторія та охоплення пов’язаних із Кремлем облікових записів у соціальних мережах суттєво зросли по всій Європі. Попередній аналіз свідчить, що охоплення та вплив підтримуваних Кремлем облікових записів ще більше зросли у першій половині 2023 року, зокрема через руйнування стандартів безпеки Twitter», – зазначили у Єврокомісії.

ЄС запровадив набагато агресивніший регуляторний підхід до дезінформації, ніж США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Політика Маска щодо Twitter сприяла зростанню роспропаганди 5.00 5 2
Політика / Світ
02.09.2023 310
Еще материалы раздела «Світ»