<
НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штрафвсі новини дня
Політика
Світ
03.09.2023 322

"Певні підрозділи підійшли": військовий експерт пояснив, чи є загроза з півночі через навчання ОДКБ

У Білорусі проводять навчання Організації договору про колективну безпеку.

db94320a7d5fa9e73cb14ad528033369_03.09.23

Проте ОДКБ – це доволі ефемерна організація, і в ній основну роль грає Росія. Якщо йдеться про Білорусь, то також головне те, що робить держава-агресорка. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону сказав військовий експерт Михайло Самусь.

Серйозної загрози немає

За словами Самуся, якби Росія почала масово перекидати свої війська до Білорусі, тоді це була б реальна загроза. На цю мить певні підрозділи підійшли, але це в розмірі батальйону. Там немає значного нарощування особового складу.

Кілька місяців тому була інформація, що Росія може з Білоруссю провести навчання "Захід 2023". Це традиційне стратегічне навчання, яке відпрацьовує стратегічну операцію на західному або південно-західному напрямку, тобто на Україну, Польщу, країни Балтії.

"Потім його скасували: одна з причин в тому, що немає чим проводити. Всі резерви зараз на фронті, немає, наприклад, 20 тисяч навчених військовослужбовців, які будуть брати участь в навчаннях. Зараз вони розбавили ОДКБшниками, щоби можливо надати ще якийсь такий міжнародний статус. Але знову ми переходимо до того, що вони вимушені будуть проводити мобілізацію", – пояснив військовий експерт.

У росіян немає шансів перейти, наприклад, у 2024-й рік, якщо вони не проведуть мобілізацію. Натомість в України тенденція абсолютна інша.

"У нас будуть F-16, які встановлять трошки іншу ситуацію в повітрі, і для наземних сил буде набагато легше просуватися вперед. Після цього "єдиного дня виборів" вони будуть робити ставку на боржників, яких у них кілька мільйонів", – підсумував Самусь.

Нагадаємо, до Білорусі 18 серпня прибув перший ешелон з Росії для навчань ОДКБ, до якої також входять Вірменія, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Певні підрозділи підійшли": військовий експерт пояснив, чи є загроза з півночі через навчання ОДКБ 5.00 5 2
Політика / Світ
03.09.2023 322
Еще материалы раздела «Світ»