<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Росія
03.09.2023 1914

Міноборони виманило Пригожина з Африки до Росії напередодні загибелі - Bloomberg

Російське міністерство поставило під загрозу логістичну структуру ПВК.

17b996daf6a16f8c27b5df0601437bc4_03.09.23

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин за кілька тижнів до свої загибелі в авіакатастрофі зіткнувся з тиском з боку Міністерства оборони РФ. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, яке близьке до Кремля.

Співрозмовник повідомив агентства розповів, що структурам "Вагнера" заборонили використовувати для перельотів військові літаки Міноборони. Згодом закрили для них авіабазу Хмеймім в Сирії, де "вагнерівці"з'явилися ще 2015-гог - до офіційного введення російських військ.

Так логістика структур "Вагнера" опинилася під загрозою. Bloomberg пише, що саме це змусило Пригожина відправитися з Африки відправитися до Росії.

Неназване джерело розповіло,  що Пригожин вилетів до Москви, аби вирішити проблеми з Міноборони. Втім, 23 серпня його бізнес-джет зазнав катастрофи Твер'ю - за 50 км від резиденції президента-диктатора РФ Володимира Путіна на Валдаї.

Загибель Пригожина

Ввечері 23 серпня стало відомо, що в РФ розбився літак з Євгеном Пригожиним на борту. У салоні також було керівництво "Вагнера". Російські пропагандистські Телеграм-канали припускають, що це зробили російські засоби ППО.

Євгена Пригожина таємно поховали в Санкт-Петербурзі на Порохівському кладовищі. Прощання з головним "вагнерівцем" відбулося у "закритому форматі". Його поховало біля могили батька.

Тим часом в адміністрації президента РФ Володимира Путіна здивували однією з версій причин авіакатастрофи літака головного "вагнерівця". Так, йдеться про"навмисне злодіяння".

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони виманило Пригожина з Африки до Росії напередодні загибелі - Bloomberg 5.00 5 1
Політика / Росія
03.09.2023 1914
Еще материалы раздела «Росія»