<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2023 999

Росіяни розгорнули "резервну армію" на одному з напрямків: аналітики ISW оцінили її ефективність

Новостворена армія окупаційних військ може налічувати близько 30 тисяч солтадів.

66798c246b7e8aebf9d8e22ebcb87176_03.09.23

Армія РФ передислоковується в Луганській області, щоб втримати позиції на півдні України у ході українського контрнаступу. Пише ТСН. 

Про це пише ISW.

Йдеться про розгортання 25-ї загальновійськової армії на Куп'янському напрямку, яка нібито має замінити "резервну армію" 41-го підрозділу.

"Нині Росія почала перекидати "резервну армію" в Луганську область, аби перекинути 41-у армію на Південь. За словами керівника ГУР Кирила Буданова, 25-а загальновійськова армія вже бере участь у боях на Куп'янському напрямку. Втім, "резервна армія" навряд чи буде боєздатною, враховуючи її поспішне розгортання", - мовиться у повідомленні.

Зазначимо, що підрозділи 41-ї загальновійськової армії разом з 90-ю танковою дивізією брали участь у безрезультатній наступальній операції Росії взимку 2023 року.

Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що зазначені окупаційні підрозділи виснажені й ще жодного разу не були на ротації.

Водночас 25-а загальновійськова армія, яку створили наприкінці червня 2023 року, може налічувати близько 30 тисяч військових, її формували як "стратегічний резерв". Вона буде "готова" не раніше жовтня – листопада 2023 року.

Нагадаємо, що ЗСУ продовжують наступ на Мелітопольському напрямку. Протягом минулої доби, 1 вересня, на фронті відбулось 45 бойових зіткнень. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни розгорнули "резервну армію" на одному з напрямків: аналітики ISW оцінили її ефективність 5.00 5 1
Політика / Україна
03.09.2023 999
Еще материалы раздела «Україна»