<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"всі новини дня
Політика
Світ
03.09.2023 329

Нобелівський фонд скасував запрошення для послів РФ, Білорусі та Ірану на вручення премії

В українському МЗС уже відреагували на рішення фонду.

d48b61d30537b32c76c119f420d44b63_03.09.23

Нобелівський фонд скасував попереднє запрошення для послів Росії, Білорусі та Ірану на вручення премії у Стокгольмі. Своє рішення там пояснили "бурхливою реакцією".

Про це 2 вересня повідомили на сайті фонду. Пише ТСН. 

У Нобелівському фонді заявили про "бурхливу" реакцію на рішення запросити на вручення премії у Стокгольмі послів Росії, Білорусі та Ірану. А тому там вирішили скасувати своє рішення.

"Нобелівського фонду вирішило повторити минулорічний виняток з регулярної практики - не запрошувати послів Росії, Білорусі та Ірану на церемонію вручення Нобелівської премії в Стокгольмі. Як і раніше, всі посли будуть запрошені на церемонію в Осло", - йдеться у повідомленні.

В українському МЗС уже відреагували на рішення Нобелівського фонду. Там зазначили, що це - перемога гуманізму.

"Фундація Нобеля скасувала своє рішення про запрошення послів Росії та Білорусі на церемонію нагородження Нобелівської премії в Стокгольмі. Дякуємо всім, хто вимагав відновлення справедливості. Переконані, що аналогічне рішення має бути ухвалене і щодо російських та білоруських послів в Осло", - наголосив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Нагадаємо, послів Росії та Білорусі знову запросили на бенкет з нагоди вручення Нобелівської премії 2023 року в Стокгольмі. Торік їх не було через повномасштабне вторгнення до України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нобелівський фонд скасував запрошення для послів РФ, Білорусі та Ірану на вручення премії 5.00 5 2
Політика / Світ
03.09.2023 329
Еще материалы раздела «Світ»