<
НОВИНИ ДНЯ: Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
04.09.2023 449

Не лише закриють небо. Ігнат розповів про завдання, які виконуватимуть F-16 в Україні

Основним завданням винищувачів F-16 буде захист усередині повітряного простору України. Зокрема, убезпечити від дронових і ракетних атак, захистити об'єкти критичної інфраструктури та атомної енергетики.

_mil_in_ua__2__72_650x410_04.09.23

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "24 канал".

За його словами, F-16 будуть розосереджені по всіх аеродромах України. У разі повітряного нападу, вони злітатимуть і знищуватимуть загрозу.

Ігнат зазначив, що винищувачі також забезпечать значну перевагу на тимчасово окупованих територіях, де зараз панує російська авіація.

"Ракети HARM, які зараз перебувають на літаках МіГ, будуть утричі, а то й учетверо ефективніше використовуватися. Тобто є можливість управління ними з літака напряму. Зараз МіГ просто скидає цей HARM і він летить у заданий район - це обмежена функція цих ракет", - заявив речник Повітряних сил.

Він додав, що F-16 допоможуть боротися і відганяти авіацію РФ, не даючи застосовувати керовані авіабомби і завдавати ударів по українських наземних цілях ракетами класу "повітря - поверхня".

Крім цього, літаки зможуть захистити Чорне й Азовське моря, зокрема, припортову інфраструктуру, яка сприятиме зерновій угоді.

Крім того, F-16 мають на озброєнні ракети "Гарпун", які здатні знищувати надводні цілі.

"Літак настільки цільовий, що його хочеться якнайшвидше і використати там, де вирішить військове керівництво", - додав Ігнат.

F-16 для України

Низка європейських країн у рамках авіаційної коаліції погодилася провести навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Також США підтвердили, що у жовтні пілоти ЗСУ розпочнуть тренування на літаках на базі Національної гвардії в штаті Арізона.

Крім того, після візиту президента України Володимира Зеленського до Європи стало відомо про домовленості щодо передачі F-16. Свою готовність надати літаки підтвердили Нідерланди, Данія та Норвегія. Йдеться про мінімум 61 літак.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляв, що частина українських пілотів, яка проходить навчання у Данії, вже готова розпочати льотні тренування.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не лише закриють небо. Ігнат розповів про завдання, які виконуватимуть F-16 в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
04.09.2023 449
Еще материалы раздела «Україна»