<
НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причину  Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
04.09.2023 363

Резніков назвав суму допомоги від західних партнерів від початку повномасштабної війни

Це військова допомога - озброєння та техніка.

6c1dfc17708e089e375a8409361474fa_04.09.23

Від початку повномасштабного вторгнення західні партнери надали Україні близько 100 мільярдів доларів у вигляді військової допомоги: озброєння, техніки, боєприпасів. Пише ТСН. 

Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив в інтерв’ю Укрінформу.

"Якщо сьогодні розрахувати й оцінити всі пакети допомоги, я думаю, вже під 100 мільярдів доларів ми отримали за час повномасштабного вторгнення", - зазначив Резніков.

За його словами, Україна отримала в грошах зброї й техніки різної, набоїв, снарядів, і пострілів близько 100 мільярдів доларів.

"Тільки від США - понад 50 мільярдів, уже під 60 підходить. Якщо це помножити на курс гривні, ви побачите, скільки це трильйонів гривень", - підкреслив Резніков.

Водночас міністр оборони зауважив, що переважна більшість бюджету МОУ, передбачена Державним бюджетом України, витрачається на грошове забезпечення військових і компенсації.

Тим часом головнокомандувач ЗСУ  Валерій Залужний телефоном поспілкувався із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі і подякував за черговий пакет безпекової допомоги, про який США оголосили напередодні. Відзначив і зусилля, яких наші союзники докладають задля надання Україні винищувачів F-16..

Оценка материала:

5.00 / 2
Резніков назвав суму допомоги від західних партнерів від початку повномасштабної війни 5.00 5 2
Політика / Україна
04.09.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»