<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"всі новини дня
Політика
Світ
04.09.2023 356

Папамобіль із символом "Z": польський тижневик висміяв проросійську заяву очільника Ватикану

Тижневик Wprost присвятив обкладинку нового номера скандальній заяві Папи Римського Франциска.

2837d4b4ac53d94e52b3b7e3b368dd3b_05.09.23

Польський суспільно-політичний тижневик Wprost висміяв загравання Папи Римського Франциска з державою-агресором, опублікувавши красномовний колаж на обкладинці.

У неділю, 3 вересня, у соцмережі X (колишній Twitter) з’явився анонс нового номера. Пише ТСН. 

На обкладинці зображено понтифіка у папамобілі, поставленому на шасі російського танка з позначкою "Z" - символом російської агресії, який називають путінською свастикою. Цей транспорт, з якого Папа Римський вітає вірян, проїжджає вулицею на тлі руїн житлових будинків.

b0baaab05acd5015cc74e325c36f1527_05.09.23

Приводом для такого гіркого висміювання стала промова Папи Римського Франциска перед учасниками Всеросійської зустрічі католицької молоді у Санкт-Петербурзі. У ній він назвав росіян "спадкоємцями великої імперії, великої матінки-Росії".

Згодом представник Ватикану заявив, що понтифік “мав намір заохотити молодих людей зберігати і просувати все, що є позитивного у великій російській культурній і духовній спадщині, і точно не звеличувати імперіалістичну логіку та урядових осіб”.

Нагадаємо, під час візиту до Монголії Папа Римський Франциск закликав наслідувати традиції, які походять з Монгольської імперії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Папамобіль із символом "Z": польський тижневик висміяв проросійську заяву очільника Ватикану 5.00 5 2
Політика / Світ
04.09.2023 356
Еще материалы раздела «Світ»